Gastronomija
Najčešće u legendama ima i pokoje zrnce istine. Jedna od njih vezana za ovaj naš kraj, govori kako su upravo sa Krka u davna vremena na daleki put Rima putovali naši janjci da bi krasili trpeze i uljepšavali ugođaj svečanosti velikih gurmana Nerona i Lukula. A bilo je to mnogo prije pojave turizma.
Specijaliteti bazirani na namirnicama iz mora, jela pripremljena po starim receptima uz jaku zastupljenost lokalnih aromatičnih trava i začinskog bilja, osnovne su značajke kuhinje koja se nudi u našim restoranima.
Krčki sir, rađen od mlijeka ovih ovaca izvanredna je poslastica kojom možete započeti i završiti obrok. Pršut, s nekoliko puntarskih maslina i pogača neizostavni su na našim jelovnicima.
Kvarnerski škampi i riba nadaleko su poznati po svojoj prehrambenoj vrijednosti i ukusu a pripremljeni su na jednostavan način s maslinovim uljem, prava su poslastica za poznavatelje dobre kuhinje.
Šurlice s gulašom od janjetine, brudet s palentom, domaće lazanje sa slanom ribom, kozlić na padelu s blitvom i bobom su samo neka tradicionalna jela koja se mogu naći u našoj ponudi.
Dobrodošli u Bašku...

Baška je najpoznatije turističko središte na otoku Krku, najvećem otoku na Jadranu (40.578 ha), koji je svojim položajem najbliži tržištu srednje Europe.
Položaj Baške omogućio je mjestu neprekidni razvoj i prosperitet, a u današnje vrijeme i prepoznatljivost u turističkom okruženju, te je Baška jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija hrvatskog Jadrana.
Smještena u pitomoj dolini, u zaljevu okružena vinogradima, maslinicima, brnistrom, sa slikovitom pozadinom krševite planine Velebita i otoka Prvića, koji kao da štite sa svih strana jedinstvenu šljunčanu plažu dugu 1800m, za koju s pravom kažu da je jedna od najljepših na Jadranu.