Pansion & restaurant Burin
Kontakt / Kako do nas?
Pansion & restaurant Burin - Baška, otok Krk
Izaberite jezik:
Hrvatski English Deutsch Italiano
Hrvatski English Deutsch Italiano
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Gastronomija

Najčešće u legendama ima i pokoje zrnce istine. Jedna od njih vezana za ovaj naš kraj, govori kako su upravo sa Krka u davna vremena na daleki put Rima putovali naši janjci da bi krasili trpeze i uljepšavali ugođaj svečanosti velikih gurmana Nerona i Lukula. A bilo je to mnogo prije pojave turizma.


Specijaliteti bazirani na namirnicama iz mora, jela pripremljena po starim receptima uz jaku zastupljenost lokalnih aromatičnih trava i začinskog bilja, osnovne su značajke kuhinje koja se nudi u našim restoranima.

 
 
Krčka janjetina je priznat hrvatski proizvod, zdrava hrana, jer ovce žive na otvorenom prostoru i pasu raznoliko aromatično i začinsko bilje.
Krčki sir, rađen od mlijeka ovih ovaca izvanredna je poslastica kojom možete započeti i završiti obrok. Pršut, s nekoliko puntarskih maslina i pogača neizostavni su na našim jelovnicima.
Kvarnerski škampi i riba nadaleko su poznati po svojoj prehrambenoj vrijednosti i ukusu a pripremljeni su na jednostavan način s maslinovim uljem, prava su poslastica za poznavatelje dobre kuhinje.
Šurlice s gulašom od janjetine, brudet s palentom, domaće lazanje sa slanom ribom, kozlić na padelu s blitvom i bobom su samo neka tradicionalna jela koja se mogu naći u našoj ponudi.
Foto galerijaVideo

Dobrodošli u Bašku...

Baška na otoku KrkuPosebno će Vas dojmiti izuzetno bogatstvo nedirnute prirode.  Baška ima obilježja mediteranske klime, ugodna proljeća, topla ljeta sa minimalnim padalinama, blage jeseni i vjetrovite zime.

Baška je najpoznatije turističko središte na otoku Krku, najvećem otoku na Jadranu (40.578 ha), koji je svojim položajem najbliži tržištu srednje Europe.

Položaj Baške omogućio je mjestu neprekidni razvoj i prosperitet, a u današnje vrijeme i prepoznatljivost u turističkom okruženju, te je Baška jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija hrvatskog Jadrana.

Smještena u pitomoj dolini, u zaljevu okružena vinogradima, maslinicima, brnistrom, sa slikovitom pozadinom krševite planine Velebita i otoka  Prvića, koji kao da štite sa svih strana jedinstvenu šljunčanu plažu dugu 1800m, za koju s pravom kažu da je jedna od najljepših na Jadranu.

O Baški Plaže Šetnice Aktivni odmor Kulturna baština Gastronomija

Foto galerija